1. října 2013

Student knihomol #3 a #4


Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.
Za třetí a čtvrtý školní týden jsem přečetla:

Tygrova plavba (The Tiger Saga, #3)Colleen Houck: Tygří sága #3 - Tygrova plavba (488 stran)
Anotace: Po přímém střetu s Lokešem, dávným nepřítelem bílého i černého tygra, zažívá Kelsey další šok. Její milovaný Ren se sice vrátil ze zajetí, ale vůbec se na ni nepamatuje. Navíc mu její blízkost přináší fyzickou bolest – každý dotek je pro něj hotové utrpení. Přesto Kelsey s oběma bratry pokračuje v boji za prolomení kletby. Aby dosáhli kýženého cíle, musejí se setkat a utkat s pěti lstivými draky, z nichž některým jako by smysl pro fair play nic neříkal. Kromě toho Ren tak nějak nemá jasno ve svých citech a Kišan v nich zase má jasno až moc. Kelsey to zkrátka jako obvykle nebude mít vůbec jednoduché.
Moje hodnocení: 4,5*/5*


Prozření Mary Dyerové (Mara Dyerová, #1)Michelle Hodkin: Mara Dyer #1 - Prozření Mary Dyerové (368 stran)
Anotace: Když se Mara Dyerová probudí jednoho dne v nemocnici a vůbec netuší, jak se tam dostala, má pocit, že život už nemůže být podivnější.
Může.
Věří, že za nehodou, při které zemřeli její přátelé, musí být něco víc.
Nemýlí se.
A po tom všem, čím si prošla, nevěří, že by se mohla ještě někdy zamilovat.
Plete se.
Moje hodnocení: 3,5*/5*



Jak dokázat lásku (Boy, #3)

Meg Cabot: Boy #3 - Jak dokázat lásku (324 stran)
Anotace: Výtvarnice Jane Harrisová skáče radostí až do stropu, když se dozví, že má jet poprvé v životě do Evropy, a navíc na velmi vzrušující cestu: bude svědčit na kamarádčině svatbě, která se má konat ve slunné Itálii. Jenže ouha, ukáže se, že má ten týden strávit ve společnosti druhého svědka, Cala Langdona, jinak slavného novináře. Nikoho snad ani nepřekvapí, když se ukáže, že se k sobě oba svědci mají asi jako pes a kočka, což přípravy na svatbu jen a jen komplikuje. Podaří se zvládnout všechna úskalí a vychutnat si svatební hostinu?
Moje hodnocení: 3*/5*


Oceán krve (The Saga of Larten Crepsley, #2)

Darren Shan: Sága Lartena Hroozleyho #2 - Oceán krve (184 stran)
Anotace: Larten Hroozley a jeho přítel Wester Flack se přidají k Vlčatům – skupině divokých mladých upírů, kteří se chtějí předtím, než se plně zapojí do záležitostí upířího klanu, vybouřit. Libují si v bezduché zábavě, pitkách, dobývání žen a hostinách na bitevních polích. Ale pak přijde chvíle, kdy si Larten uvědomí, že tenhle způsob života není nic pro něj, přesto však cítí, že se ještě úplně nevyvázal ze světa lidí. A tehdy se musí rozhodnout, jestli zůstane věrný svému mistrovi a jeho zásadám, nebo jestli se utopí v krvi.
Moje hodnocení: 4*/5*


Dýchání pod vodou (Dýchání pod vodou #1)
Alex Flinn: Dýchání pod vodou (256 stran)
Anotace: Nick je jedním z vyvolených. Studuje vysokou školu, je inteligentní, oblíbený, bohatý. Lidé si myslí, jak snadný má život. Až na jednu věc. Nick nikdy nikomu neřekl o otcově násilnické povaze. Když se Nick setká s Caitlin, myslí si, že se všechny jeho problémy vyřeší. Caitlin má všechno, co Nick kdy chtěl - je krásná, talentovaná a miluje ho. Najednou se všechno změní. Nick se musí smířit s tím, že mu jeho otec dal víc než jen zelené oči a peníze. V trýznivé cestě sebeobjevování se Nick dozví pravdu o sobě samém – věta „jaký otec, takový syn“ v sobě může skrývat i cosi děsivého.
Moje hodnocení: 3,5*/5*


Srdce ze zlata

J. R. Ward: Srdce ze zlata (384 stran)
Anotace: Archeoložku Carter Wessexovou to táhne na Farrellovu horu; touží rozluštit záhadu, starou víc než tři sta let a možná také najít skrytý zlatý poklad. Jedna věc jí však stojí v cestě: Nick Farrell, neblaze proslulý finančník a lamač ženských srdcí, který nemá rád, když se po jeho pozemcích potulují cizí lidé. Podaří se Carter odhalit tajemství záhadného kamenného kruhu v horách? Dokáže překonat staré trauma z dětství? A najde v Nicku Farrellovi muže na celý život? To se dozvíte z nového poutavého románu J. R. Ward, která ani tentokrát nezklame.
Moje hodnocení: 3*/5*


Sázka na vášeň
J. R. Ward: Sázka na vášeň (320 stran)
Anotace: Všem připadá, že se A. J. Sutherlandová musela zbláznit, když koupila divokého hřebce, kterého žádný jezdec ani trenér nedokáže zkrotit. Jestli ale existuje někdo, kdo si s tím pekelníkem poradí, je to A.J.. Sama to však nedokáže, a tak se vydá za slavným Devlinem McCloudem, jezdeckou legendou s chromou nohou – a příšerným chováním. Devlin pozná bojovníka na první pohled – a taky pozná, že ten kůň není žádná nevinná fialinka. Než se naděje, ocitne se divoký hřebec v jeho prázdné stáji a horkokrevná, božsky smělá jezdkyně mu usne na gauči. Zvládnou však všichni tři šampionát bez úhony? Vášeň, která v něm procitla vůči jezdkyni, ohrožuje trénink – a v takovéhle soutěži je jakékoli rozptylování nejen neprofesionální, ale přímo smrtonosné.
Moje hodnocení: 3,5*/5*


Inferno (Robert Langdon, #4)
Dan Brown: Robert Langdon #4 - Inferno (464 stran)

Anotace: Harvardský symbolog Robert Langdon se tentokrát ocitá v samotném srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob - Dantovým Peklem. Při svém tajuplném poslání se Langdon musí střetnout s neznámým, hrůzu nahánějícím protivníkem; proplétá se přitom nejen labyrintem florentských, benátských či istanbulských uliček, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale také labyrintem narážek a kódů. Jediná vodítka mu v jeho pátrání nabízí jenom Dantova temná epická báseň - a čas přitom neúprosně pádí. Až uplyne, má dojít ke katastrofě, která navždy změní celý svět…
Moje hodnocení: 4*/5*

4 komentářů :

  1. Nestíhám žasnout.. Kdy to čteš.? :D Já přečetla myslím 2 knihy za měsíc jenom.. možná ani to ne.. Každopádně klobouk dolů a gratulace..navíc si vybíráš parádní kousky..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. víš, že se taky dívím, že je toho tolik.. ale skoro každý večer si najtu chvíli na čtení.. =))

      Vymazat
  2. Ach jo. Já budu muset začít víc číst. Fakt že jo. :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Tolik knížek nepřečtu ani za měsíc :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář, velmi si toho cením :) A nezapomeňte se brzy znovu stavit.. S pozdravem TerushQaH