2. července 2014

All around world reading challenge


Tuto challenge pořádá Trinity z blogu Trinity's Bookshelf. Informační článek můžete nalézt zde.
Jaký je cíl této výzvy? Pomocí knih procestovat v období od 1.7.2014 - 31.8.2014 zeměkouli. A to pomocí knih, od autorů z různých zemí. Cílem je se seznámit s novými knihami, autory a novými zeměmi.



Jako záchytné body budu používat místo autorova narození.
Můj první bod na mapě je v americkém městě Fairdale v Kentucky. Zde se totiž narodila moje oblíbená autorka Jude Deveraux, od které jsem 1.7 - 2.7. četla knihu Panna a král.
Dále se chystám vydat do Chicaga (stát Illinois), kde se narodil Jeffery Deaver, autor knihy Tak trochu šílení.

1. edit (14.7.):
Nakonec nastala menší změna plánu a já se místo po cestování po USA vydala do Švédska. Přečetla jsem knížku Analfabetka, která uměla počítat od Jonase Jonassona. 

2. edit (15.7.): 
Ve Švédsku jsem se bohužel moc dlouho nezdržela. Odletěla jsem zase do USA, kde jsem tentokrát navštívila město St. Louis ve státě Missouri. A to díky knížce Nabíječ od Alice Clayton.

3. edit (29.7.):
Jako další zastávku jsem si vybrala Portland v Oregonu (USA). Zde jsem se objevila díky Cat Wintersové a její knížce Ve stínu černých ptáků.

4.edit (5.8.2014):
Moje cesta zase o kousek pokročila. V Americe jsem zůstala. Podívala jsem se do New York City. Do města, kde se narodila Morgan Matson (autorka knihy Léto na druhý pokus). Poté jsem se přesunula do státu Arkansas. Do města North Little Rock, kde žije autorka knihy Na hraně zapomnění - J. A. Redminski. A poslední místo, které jsem navštívila v tomto editu je Los Angeles, kde žije Josephine Angelini, která napsala knihu Proroctví .

5. edit (15.8. 2014):
Znovu jsem cestovala. Můj první cíl bylo Chicago (ano, znovu USA). Zde se narodil Jeffery Deaver (Tak trochu šílení.
A teď jásejte! Sedla jsem do letadla a letěla až na druhý konec republiky do Austrálie. Trochu ostuda, že je to devátá kniha a teprve třetí stát. Vím to... Navštívila jsem krásné město Sydney. Díky Markusu Zusakovi a jeho Zlodějce knih...

Na moje cestování se můžete podívat i na mapě:



5 komentářů :

  1. Paráda :) asi sa na to dám:ˇ
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  2. taky bych si neco podobneho udelala ale byla bych bud v anglii, USA nebo česku :D

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně dobrá challenge, až mě trochu překvapuje, že jsem se o ní dozvěděla až teď. Ale co už, to se mi občas stává. Prostě zaspím dobu :D

    "Škoda" té velké spousty Ameriky. Na druhou stranu - být tam doopravdy by mi vůbec nevadilo :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě že dorazila ta Austrálie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělá challenge :) Už jsem se jedné podobné- cestovatelské výzvy, zúčastnila a bavilo mě hledat knížky s co nejzajímavějšími místy, kde se děj odehrává :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář, velmi si toho cením :) A nezapomeňte se brzy znovu stavit.. S pozdravem TerushQaH