10. října 2014

Knižní přírůstky #2

Už je to měsíc co jsem naposledy zveřejnila poslední článek. Doufám, tedy věřím, že teď už bude moje aktivita větší.Dneska, ale přicházím s novým článkem. A ano, opět jsou to Knižní přírůstky, jako před měsícem. Původně jsem myslela, že tento článek zveřejním až na začátku listopadu. Ale nemohla jsem to vydržet, a zároveň je těch knih tolik, že jsem pomalu zapomněla, které mám vyfotit.



Knižní přírůstky (Září 2014 + polovina Října 2014)
Na této první koláži fotek se můžete podívat na všechny nové knihy, které se ubytovali v mé knihovničce.

Jako první tu mám knihy, které řadíme do klasiky - Osudy dobrého vojáka Švejka a Doktor Živago. Obě knihy jsem si koupila na facebookovém bazaru knihu. Kdy jsem udělala rozhodně dobře, protože Švejka si musím přečíst do školy jako povinnou četbu. Také jsem vám nezapomněla vyfotit úžasné ilustrace, které ve Švejkovi jsou.

Další knihy se řadí také do klasiky. Jsou od nositele Nobelovy ceny za literaturu 1932. Ano, je to John Galsworthy. Toto vydání je z roku 1935 z nakladatelství Melantrich. První tři knihy na spodní fotce tvoří Ságu rodu Forstytů, druhé tři tvoří Moderní komedii. Knihy jsem si koupila hlavně kvůli tomu, že budu psát na tohoto autora seminární práci z českého jazyka.
Kde jsem tyto knihy pořídila? Bude to asi dost zajímavá historka. Se školou jsme byli na Svatováclavké exkurzi. Já jsem vyrazila do Lidic, odkud jsme jeli do Lán, kde je muzeum T. G. Masaryka. A právě zde, v muzeum, měli i antikvariát. Samozřejmě jsem si musela prohlídnout, co všechno tam mají za knihy. A po prohlídce knih jsem objevila toto zajímavé vydání těchto knih. Kdo by to nebral za 10 Kč za kus...
 Nebojte, teď už jdu na novější knihy. Jako první tu mám knihu od Ricka Riordana - Rozhodující bitva, kterou jsem vyměnila. Konečně mám celou trilogii Kronika Cartera Kanea, za co jsem moc ráda.
Druhá kniha je Mořeplavec, třetí díl série Cizinka, od Diany Gabaldon. Knihu mi koupila mamka.
Už pomalu se blížím ke konci. Mám tu předposlední fotku s přírůstky. 
Mám tu dvě knihy, které mi včera přišly jako výhra od nakladatelství Brána, za co jim moc děkuji.
Na knihy jsem moc zvědavá, protože se odehrávají v době vlády Ludvíka XIV. Obě knihy jsou ze série Čas travičů. 
Ano, už jsem u poslední fotky. 
První dvě knihy jsem získala díky výměnám. Další tři jsem si koupila (opět) na facebooku. 
Nemá Milý John úžasnou obálku? 
Na Noaha Gordona jsem přišla díky film Ranhojič, který byl natočen podle jeho stejnojmenné knihy. Ranhojiče tedy ještě doma nemám, ale v nejbližší době si ho také pořídím, abych měla celou série kompletní.

Celkem jsem si pořídila 17 knih, což je na pro mě úžasné číslo.



2 komentářů :

Moc děkuji za komentář, velmi si toho cením :) A nezapomeňte se brzy znovu stavit.. S pozdravem TerushQaH